2011. július 2., szombat

Ha vállalkozó szellemű vagy! :)

Nagyon sok blogon találkoztam azzal, hogy részletesen leírtok különböző recepteket, amiket otthon lehet elkészíteni. Legyen szó arcpakolásról, lábpakolásról, ajakbalzsamról,stb. Kedvet kaptam általatok, és én is elkezdtem böngészni az interneten. Mit ne mondjak, rábukkantam nagyon-nagyon sok dologra! :) A szerintem legjobb házi szereket most megosztom veletek! 


Tőzegáfonyás ajakbalzsam
Hozzávalók:
 
10 friss tőzegáfonya
1 teáskanál méz
1 teáskanál mandulaolaj
1 csepp E vitaminos olaj

Elkészítés:
 
Keverd össze az összetevőket, főzd két percig, amíg nem kezd forrni. Ha ennyi idő alatt a tőzegáfonya nem fő szét, akkor egy turmixban pépesítsd össze a keveréket. Ha kihűlt, tedd tégelybe, majd használd egészséggel!


Citromos-mézes ajakbalzsam

Hozzávalók:

7-8 evőkanál édes mandula olaj
2 evőkanál méhviasz
1 E vitamin kapszula
1 evőkanál méz
5 csepp citrom vagy zöld citrom olaj

Elkészítés:

Megfelelő edényben melegítsd fel 1-2 percig a méhviaszt az édes mandula olajjal a mikrohullámú sütőben. Morzsold szét az E vitamin kapszulát egy kés segítségével, és add a keverékhez. Tedd hozzá a mézet és a citromolajat, majd alaposan keverd össze. Tedd egy tárolóedénybe, és zárd le fedővel. 

Pakolások bőrtípus szerint

Pakolás normál bőrre

Passzírozz szét egy banánt, majd keverd össze egy teáskanál citromlével és egy teáskanál paradicsomlével. Vidd fel a bőrödre, hagyd hatni tíz percig, majd mosd le langyos vízzel.

 

Pakolás zsíros bőrre

Verj fel egy tojásfehérjét, majd keverj bele fél evőkanál vizet és fél teáskanál pirospaprikát. Vidd fel az arcodra, hagyd hatni tizenöt percig, majd langyos vízzel mosd le.

Pakolás száraz bőrre

Verj fel egy tojássárgáját, majd keverj bele öt evőkanál tejet és fél teáskanál mézet. Ezután verd fel újra az egészet. Mikor a paszta közepesen sűrűvé kezd válni, vidd fel az arcodra, hagyd hatni tizenöt percig, végül langyos vízzel öblítsd le.

 

 

Pakolások karika ellen

Reszelj le egy kevés krumplit, és halmozd az szemed alá, hagyd fent tíz percig. Szilveszter estig minden nap tedd fel.

Nyugtató, simító pakolás a szemnek

Az alábbi gyógynövényekből készíts erős főzetet! Forralj fel 2 dl vizet, és tegyél bele 2 evőkanál szárított vagy friss gyógynövényt. Hagyd ázni minimum 20 percig. Ha kihűlt, szűrd le, és egy steril gézlapot márts bele, majd tedd a szemedre. Pihentesd így a szemed 20 percig.
  • Búzavirág: csökkenti a szem körüli duzzanatot, és nyugtatja a szemet.
  • Kamilla: megszünteti a fáradt kinézetet, frissíti a szemet.
  • Menta: eltünteti a szem körüli sötét karikákat.

kisebb 

( Használhatod a minden bőrtípusra kiváló uborkát is. Reszelj le egy keveset, miután alaposan megmostad, és tedd az arcodra. Ha száraz a bőröd, keverj hozzá egy kis tejszínt. Hidratálja és frissíti a bőrt, ráadásul a benne található anyagok még feszesítenek is. )


  
Ti milyen otthon elkészíthető pakolást ismertek? Hiszek ezekben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése